16 Mayıs itibariyle ilçe genelinde sıcak hava dalgasının hakim olması muhtemel: IMD

Amazon

New member
Hindistan Meteoroloji Departmanı’nın (IMD) Pazar günü Chandigarh tahminine göre, sıcaklıkların 40C’nin üzerinde kalması beklendiğinden, ilçe önümüzdeki beş gün içinde bir sıcak hava dalgası yaşayacak. İlçede bu sezon ilk kez bu kadar aşırı sıcaklıklar yaşanıyor.


Verilere göre Pencap’ın en yüksek sıcaklığı Pazar günü Samarala’da 44 °C olarak kaydedildi. (HT dosya fotoğrafı)

Verilere göre Pencap’ın en yüksek sıcaklığı Pazar günü Samarala’da 44 °C olarak kaydedildi.

Ancak Pazartesi günü yağmur ve şimşek ihtimaliyle birlikte havalarda kısa süreli bir durgunluk bekleniyor.

Son 24 saatte şehrin en yüksek sıcaklığı Pazar günü 5 derece artarak 40.2 °C olarak gerçekleşti. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte sağlık uzmanları, sıcak çarpması ve alerji gibi ısıyla ilgili rahatsızlıklardan nasıl kaçınılacağına dair ipuçları verdi.

Doktorlara göre bebekler, çocuklar, hamileler, yaşlılar, çalışanlar, fazla kilolular, kalp hastalığı veya yüksek tansiyonu olanlar, havanın sıcak olduğu saat 12.00 ile 14.00 arasında güneşe çıkmamalı.

Sivil cerrah Dr. Hitinder Kaur, bölge sakinlerine uyanık olmalarını tavsiye etti: “Susamasanız bile her yarım saatte bir su için.” Açık havada çalışırken açık renkli, uzun kollu giysiler giyin. Başınızı doğrudan güneş ışığından korumak için şemsiye, şapka, havlu, türban veya atkı kullanın. Güneşe çıkarken yanınıza içme suyu alın. Su oranı yüksek olduğu için karpuz, portakal, üzüm, salatalık ve domates gibi mevsim meyveleri ve sebzeleri yiyin. Cildinizi korumak için güneş kremi ve gözlerinizi korumak için koyu renkli gözlük kullanın.”

Soğan salatası ve çiğ mango yemek gibi geleneksel ilaçların sıcak çarpması ve buna bağlı rahatsızlıkları önleyebileceğini de sözlerine ekledi.

“Alkol, çay, kahve gibi içecekler, gazlı ve şekerli içecekler vücut sıvılarını tükettiği için kaçınılmalıdır. Bir saatten fazla süren huzursuzluk, konuşma güçlüğü, sinirlilik, nöbetler, baş ağrısı, kaygı, baş dönmesi, bayılma ve kas güçsüzlüğü veya sertliği gibi belirtiler hemen bir doktora görünmelidir” dedi. Sukhdeep Kaur.