24H2 güncellemesi zorunlu hale geliyor, Microsoft kullanıcıların elini zorluyor

Ancak, Windows 11'in en son 24H2 sürümü, hatasız olmaktan çok uzaktır ve artık Microsoft tarafından otomatik olarak yayınlanmaktadır; Birkaç gündür 22H2 ve 23H2 sürüm kullanıcılarının bu güncellemeyi otomatik olarak güncellemeleri gerekiyor.

Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana halka açık olarak sunulan Windows 11 24H2 güncellemesi, son aylarda çok fazla tartışmaya neden oldu. Başlangıçta Copilot+ sertifikalı cihazlar için ayrılmış olan bu sürüm, daha sonra birkaç istisna dışında Windows Update aracılığıyla tüm Microsoft işletim sistemi kullanıcılarına isteğe bağlı bir indirme olarak sunuldu. Yayıncı, bu güncelleştirmenin dağıtımında artık tüm uyumlu yapılandırmalara yüklenmesini zorunlu kılarak yeni bir adım attı.

Hatalarına rağmen artık 24/2 güncelleme zorunlu

Daha doğrusu, 22H2 ve 23H2 sürümleri artık bu büyük güncellemeyi otomatik olarak sunuyor. Windows 11. Yalnızca bir BT departmanı tarafından profesyonel bir ortamda yönetilen cihazlar bu yükümlülükten muaftır; güncellemelerin uygulanmasının önceden doğrulanması gerekir. Neyse ki, bu 24/2 güncellemenin otomatik uygulaması, potansiyel olarak uyumsuz konfigürasyonlarda ve bilinen bazı hatalardan etkilenen makinelerde de devre dışı bırakılmıştır. Örneğin, Windows'un bu son sürümüyle çökmeler ve mavi ekranlar yaşayabilen bazı Asus PC'leri düşünüyoruz.

Microsoft'un güncellemeyi şimdi uygulama kararından da pişman olabiliriz 24H2Bu sürümde hâlâ pek çok sorun mevcut olsa da (Oto HDR işlevinde ve ayrıca web kamerası için belirli sayıda uygulamadaki hatalar, Dosya Gezgini ve ses işlevlerindeki hatalar ve hatta oyunlarda yinelenen performans sorunları), yayıncının son aylarda dağıtımını düzenli olarak duraklatması.

Hatırlatmak gerekirse, 22H2 sürümü geçen Ekim ayından bu yana genel halk için artık desteklenmiyor; Eğitim, İşletme ve IoT sürümleri ise önümüzdeki Ekim ayına kadar ertelemeden yararlanıyor. 23H2 sürümü bu yılın kasım ayına kadar standart destekten yararlanıyor. Windows 11 24H2 (kısaca “Hudson Valley”), klasik sürümler (Home ve Pro) için Ekim 2026'ya, Eğitim ve İş sürümleri için Ekim 2027'ye kadar güncelleme almaya devam edecek. (uzun vadeli destek hizmeti hariç).

Ayrıca okuyun: Windows 11 24H2 ile ilgili çok fazla sorun mu var? 23H2 sürümünü bilgisayarınıza nasıl yeniden yükleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır
🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Opera One – Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Yazan: Opera