Bireylere yönelik bir yıllık ücretli destekle Windows 10 için son bir erteleme

Amazon

New member
Windows 10 kenarda. Microsoft, Ekim 2025'te ücretsiz desteği sona erdirecek. Ancak bu, Windows 11'e yükseltmeniz veya bilgisayarınızı atmanız gerektiği anlamına gelmiyor; en azından hemen değil: yayıncı, bireylere bir yıllık ücretli yazılım desteği sunuyor; bu bir ilk. .

Microsoft sonuna hazırlanmak Windows 10. Temmuz 2015'te başlatılan işletim sistemi artık 14 Ekim 2025'ten itibaren güvenlik güncellemelerini almayacak. Bu nedenle, hala yaygın olarak kullanılan bir işletim sistemi için on yıllık iyi ve sadık hizmet: hâlâ geçen Eylül bilgisayar pazarının yaklaşık %63'ünü temsil ediyordu. Statcounter'a göre!

Windows 10'un kesin sonu veya neredeyse

PC'ler yenilendikçe Windows 11'in payı artıyor (bu sürüm pazarın üçte birini oluşturuyor), ancak bir yıl sonra hala Windows 10 çalıştıran birçok makine olacak. İşletmeler, Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) programı aracılığıyla Microsoft'tan birkaç yıl daha yazılım desteği satın alma seçeneğine sahip olacak.

Okuyun Windows 10'da güvende kalmak pahalı olacak
İşletmeler ilk yıl için 61 dolar, ikinci yıl için 122 dolar ve üçüncü yıl için 244 dolar ödemek zorunda kalacak. Bu program yeni değil, Microsoft bunu Windows 7 için de uyguladı. Windows 10'da değişen şey, bireylerin de bu programa abone olabilmesidir. Şu ana kadar desteğin şartlarından ve hepsinden önemlisi fiyatından habersizdik.

Yayıncı, ortalama kullanıcılar için ESU seçeneğinin bir yıllık Windows 10 yazılım desteği için 30 ABD doları tutarında ücretlendirileceğini duyurdu. Ve işletmelerin aksine, üç yıl değil, yalnızca bir yıl olacak. Önemli tarih olan 14 Ekim'den önceki haftalarda sunulacak.

Ne bireyler ne de işletmeler ESU genelinde yeni özellikler, hata düzeltmeleri veya teknik destek alma hakkına sahip olmayacaktır. Yalnızca güvenlik güncellemeleri kritik ve önemli “. Elbette Microsoft'un ilgisi mümkün olduğu kadar çok Windows 10 kullanıcısını Windows 11'e geçirmektir. Ancak bu seçenek, güvenlik kusurlarından korkmanıza gerek kalmadan (çok fazla) geri adım atmanıza olanak tanıyacaktır.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Opera One – Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Yazan: Opera

Kaynak :

Microsoft