Bose SoundLink Flex (2. nesil) incelemesi: zorlu maceracılara yönelik hoparlör

Amazon

New member
2013'ten ve SoundLink Mini'den bu yana Bose, kablosuz ve kompakt Bluetooth hoparlörler alanında piyasada küçük bir üne sahip oldu. SoundLink Flex (2. nesil), çok daha maceracı bir yanı olan ikincisinin değerli mirasçısıdır.

SoundLink Flex'in 2021'in sonunda piyasaya sürülen yeniden gözden geçirilmiş modeli, Bose formülünde devrim yaratmaz ancak sorunsuz bir güncelleme için birkaç küçük özellik ekler.

Yeni özellikler arasında aptX codec desteğiyle Bluetooth 5.3'ün gelişi, yeni bir düğme, eşitleme ve bu modele özel renkler yer alıyor. Bu son noktanın yanı sıra, SoundLink Flex v2'de diğerleri de biraz ilgiyi hak ediyor.


Bose SoundLink Flex (2. nesil) en iyi fiyata Taban fiyat: 139€


Bose Soundlink Flex V2 3

Bose Soundlink Flex V2 © ElR – 01net
Fiyat ve stok durumu


SoundLink Flex v2, 2024 öğretim yılının başında piyasaya sürüldü. Bose kataloğundaki 2021 SoundLink Flex'in yerini almaz ancak ek olarak gelir. Lansman fiyatı değişmedi: 179,95 euro önerilen fiyat.

Halen satışta olan ilk nesil, belirli satıcılardan daha düşük fiyatlardan yararlanıyor. Şu anda 140 euro civarında buluyoruz. Bakalım ikinci versiyonda devam eden farklar 40 euro daha fazla yatırım yapmaya değer mi?

Tasarım: sağlam


SoundLink Flex (2. nesil), ablasıyla kesinlikle aynı tasarıma sahiptir. Aynı zamanda kompakt ve hafiftir: 9 x 20,1 x 5,2 cm. Ağırlığı açısından 600 gramı hesaba katın; bu, örneğin yürüyüş yaparken çantada taşımak için hala makul bir değerdir.

Bose Soundlink Flex V2 18

Bose Soundlink Flex V2 ve V1 © ElR – 01net

Hoparlörün ön kısmı alüminyumdan yapılmıştır ve sesin geçmesini sağlayacak delikli bir yapıya sahiptir. Hoparlörün geri kalanı yumuşak silikondan yapılmışsa, basların nefes almasını sağlamak için arka tarafta bir havalandırma deliği bulunur.

Düz olarak kullanılabildiği gibi sırtüstü de kullanılabilir. Bose, hafifçe yükseltmek için küçük pimler takıyor.

Bose Soundlink Flex V2 1

Bose Soundlink Flex V2 ve V1 © ElR – 01net

Ancak bu hoparlörü öne çıkaran şey sağlamlığıdır. Alüminyum ve silikon tasarımı, başta darbeler ve pas olmak üzere günlük hayattaki tehlikelere karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Küçük naylon şeridi sayesinde kolayca taşınabilir “yırtılmaz”Bose, sana her yerde eşlik edebileceğini söylüyor.

Bose Soundlink Flex V2 6

Bose Soundlink Flex V2 © ElR – 01net

Bizim durumumuzda, onu hem masamızda hem de yatakta iPad'de çok daha iyi sesle film izlemek için, ormanda piknik sırasında ve aynı zamanda sabahları duşta şarkıyı itmek için kullandık.

Bose Soundlink Flex V2 12

Bose Soundlink Flex V2 © ElR – 01net

Evet, çünkü SoundLink Flex IP67 sertifikalıdır, yani 30 dakika boyunca bir metre derinliğe daldırılabilirler. Banyo sıçramalarının onu korkutmadığını söylemek yeterli. Ve bu yaz havuz kenarına koymaya gelince, korkusuzca düşme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Daha çok plaj insanıysanız, toza karşı dayanıklılığı daha çok ilginizi çekecektir. Sızmaya karşı tamamen yalıtılmıştır ve bu nedenle kumda bırakılabilir.

Siparişler


Flex'in iki nesli arasındaki gözle görülür tek değişikliği bulmak için kontrol paneline bakmalısınız. Bose onu daha sezgisel olacak şekilde yeniden tasarladı.

Tuşların düzeni yeniden düzenlendi. Hala uzun, içi boş bir şerit halindeler ancak Güç düğmesi kaldırıldı. Benzer şekilde, karanlıkta bile erişimi kolaylaştıran yükseltilmiş bir oynatma/duraklatma düğmemiz var.

Bose Soundlink Flex V2 9

Bose Soundlink Flex V2 © ElR – 01net

Yeni bir programlanabilir düğme görünür. Bluetooth logosunun yanında yer alan bu düğme, bağlı cihazın sesli asistanı Spotify'ı başlatmanıza ve hatta stereo efekti için ikinci bir hoparlörü eşleştirmenize olanak tanır. Bu son işlev yalnızca iki Flex v2 arasında kullanılabilir. Flex v1 ile denedik ama başarılı olamadık.

Bose Soundlink Flex V2 21

Bose Soundlink Flex V2 ve V1 © ElR – 01net

Ne yazık ki, ilk neslin akşam modu stereo sunmuyordu ancak farklı aralıklardan birkaç hoparlörü (Flex, Micro, Revolve, Revolve+, Color II ve hatta Bose Smart Soundbar) bağlamanıza izin veriyordu.

Bağlantı


SoundLink Flex v2 saf bir Bluetooth hoparlördür. Üzerinde Wi-Fi bağlantısı yok, hatta mini jak çıkışı bile yok. Mevcut tek çıkış USB-C bağlantı noktasıdır.

Bose Soundlink Flex V2 5

Bose Soundlink Flex V2 © ElR – 01net

Bose, 4.2'den 5.3'e geçtiğimizden beri Bluetooth'u da onunla birlikte geliştiriyor. Teorik olarak menzil daha iyi olmalı, ancak Bose hala sadece 9 metre olduğunu iddia ediyor.

Aslında her biri Pixel 9 Pro ve Pixel 9 Pro XL ile eşleştirilmiş iki nesille birlikte dolaştık.

Şaşırtıcı bir şekilde SoundLink Flex (2. nesil) sinyali kaybeden ilk model oldu. İstikrar, çok daha fazla kavrayan eski nesilde daha iyi görünüyor.

Fonksiyonlar ve uygulama


Bose yeni hoparlörü için uygulamayı değiştirdi. Bose Connect'ten çıkın, SoundLink Flex v2, tüm çevre birimlerini bulduğumuz evrensel Bose uygulamasından geçer. Amerikalı üreticiden birden fazla ürüne sahip olduğunuzda pratiktir.

Bose Soundlink Flex V2 Uygulama 1

Bose uygulaması © ElR – 01net
Bose Soundlink Flex V2 Uygulama 2

Bose uygulaması © ElR – 01net
Bose Soundlink Flex V2 Uygulama 3

Bose uygulaması © ElR – 01net
Bose Soundlink Flex V2 Uygulama 4

Bose uygulaması © ElR – 01net

İlk versiyonun yadsınamaz bir avantajı olan çoklu noktayı görüyoruz. Uygulama aynı zamanda yukarıda belirtilen kısayol tuşunu programlamanıza da olanak tanır. Ve küçük yeni şey, bir ekolayzırın ortaya çıkmasıdır. Sadece üç grup var ama eklemekten çekinmiyoruz. Bas, orta aralık ve tiz kolaylıkla ayarlanabilir. Bazı ön ayarlar Bose tarafından eklenmiştir.

Bose Soundlink Flex V2 Uygulama 7

Bose uygulaması © ElR – 01net
Bose Soundlink Flex V2 Uygulama 6

Bose uygulaması © ElR – 01net
Bose Soundlink Flex V2 Uygulama 5

Bose uygulaması © ElR – 01net

Örneğin SoundLink Flex'in (2. nesil) aramaları eller serbest yapabilmek için bir mikrofona da sahip olduğunu da ekleyelim. Bir iş durumunda, PC'nizi ve telefonunuzu birbirine bağlamak zorludur.

Ses kalitesi


Bu, müzik tutkunlarının ilk SoundLink Flex hakkındaki şikayetiydi. Yalnızca en temel olan SBC codec bileşeniyle uyumluydu. v2 durumu düzeltir ve yayına AAC ve aptX'i ekler. İkincisi için bağlı cihazın Snapdragon Sound uyumlu olması gerekir.

Bose, hoparlörünün iç kısmında değişiklik yapmamıştır. Halen aktif bir hoparlörün yanı sıra basları güçlendirmekten sorumlu iki radyatörden oluşuyor. Ayrıca iki neslin görüntülerini karşılaştırdığımızda aslında hiçbir fark duymuyoruz.

Bose Soundlink Flex V2 10

Bose Soundlink Flex V2 © ElR – 01net

Bu bir sorun değil, tam tersi. Bose ilk modelin ses kalitesiyle bizi şaşırttı. Zengin ve yeterli bir ses sunan bu v2 ile aynı duyguyu burada da yaşıyoruz. Ses sahnesi bu boyuttaki bir hoparlör için oldukça geniştir.

Her şeyden önce SoundLink Flex (2. nesil), hoparlörün yönüne bağlı olarak eşitlemeyi ayarlayan bir teknoloji olan Bose Position IQ'dan yararlanır. Ve nerede olursa olsun her zaman en iyi sonucu elde ettiğimiz doğrudur. Sonucu mükemmelleştirmek için, entegre ekolayzır aracılığıyla tizi biraz basmak, bu taşınabilir hoparlörün tüm potansiyelini ortaya çıkarır.

Bose Soundlink Flex V2 8

Bose Soundlink Flex V2 © ElR – 01net

Ancak ses düzeyine dikkat edin. Doygunluk korkusu olmadan sonuna kadar itilebilirse bu basların zararına olur. Kötü etkilerden kaçınmak için Bose, onları maksimum ses seviyesinin %75'inden büyük ölçüde sakinleştirir. Bu nedenle SoundLink Flex v2'nin özelliklerinden tam anlamıyla yararlanmak için aşağıda kalacağız.

Gecikme


Birinci nesil SoundLink Flex, iyi gecikme süresiyle bilinmeyen SBC ile sınırlıydı. Aslında AAC (ve uyumlu akıllı telefonlarla aptX) ile daha iyi bir sonuç elde edeceğimizi hayal edebiliyoruz.

Hayır. Ne kadar şaşırtıcı görünse de tedbirlerimiz esnek değil. Flex V1'in gecikme süresi V2'den biraz daha azdır: 179 ms'ye kıyasla 165 ms.

Pratikte rekabetçi oyunlarda hoparlör olarak kullanmadığınız sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız. Her şeyden önce, akış hizmetleri Bluetooth gecikmesini otomatik olarak absorbe edecek ve görüntüyü sesle otomatik olarak eşleştirecek şekilde kalibre edilmiştir.

Soundlink Flex V2 Gecikmesi

Soundlink Flex V2 Gecikmesi
Soundlink Flex V1 Gecikme Süresi

Soundlink Flex V1 gecikmesi
Özerklik


Bose, 12 saatlik pil ömrünü duyurdu. Daha az enerji tüketen Bluetooth 5.3 entegrasyonuna rağmen ilk SoundLink Flex ile karşılaştırıldığında hiçbir değişiklik yok. Aslında söz tutuluyor ama ideal koşullar altında.

Bose Soundlink Flex V2 4

© SoundLink Flex V2 – Haberler

Hatta hoparlörü ses seviyesi %100 iken açarsanız pil ömrü yaklaşık 3 saate iniyor. Dikkate alınması gereken bir diğer parametre ise bastır. Flex v2'nin ekolayzeri aracılığıyla itilirlerse özerklik küçük bir darbe alır.


Bose SoundLink Flex (2. nesil) en iyi fiyata Taban fiyat: 139€



Her zaman daha iyi özerklik istesek de, SoundLink Flex'in (2. nesil) özerkliği rakip hoparlörlerle karşılaştırıldığında çok iyi. USB-C üzerinden şarjın yaklaşık 4 saat sürdüğünü unutmayın. Kablosu mevcuttur ancak biraz kısadır.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.