Bürokratın anlamı nedir ?

Erkis

Global Mod
Global Mod
Burokratn Anlam
Burokratik terim olarak, burokratlar, politik, ekonomik veya sosyal sistemlerde yonetim veya idare sorumlulugu olan kisilerdir. Burokratlar sradan insanlarn yerini almaz ve ozellikle devlet ve topluluk arasndaki baglarn duzenlenmesinde en onemli rolleri oynarlar. Burokratlar, her seyin calsmas gerektigi gibi calsmasn temin etmek icin gerekli olan onlemleri alrlar.

Burokrasinin Tarihi

Burokrasinin tarihi, bircok hukumetin kurulmasyla baslamstr. Bir hukumetin kurulmas, ulkenin icinde yasayan insanlarn onemli haklarnn korunmas icin politik, ekonomik ve sosyal sistemlerin kurulmas gerektigi anlamna gelmektedir. Bu sistemlerin kurulmas, burokratlara ustlenilen onemli bir sorumluluktur. Burokratlar, devletin yonetimini denetlemek, hukuki, ekonomik ve sosyal yonetim sistemlerini gelistirmek ve gorevlerini yerine getirmek icin gerekli olan onlemleri almakla sorumlu olmustur.

Burokrasinin Fonksiyonu

Burokrasinin fonksiyonu, hukumetin gorevlerini yerine getirmek icin gerekli olan onlemleri almaktr. Burokratlar, hukumetin kanun ve yonetmeliklerini uygulamak, hukuki zorluklar cozmek, yonetim sistemini duzenlemek, halkn taleplerini degerlendirmek ve cozmek, ulkenin ekonomisi ve sosyal kalknmasn saglamak ve hizmetleri gelistirmek gibi cesitli gorevleri ustlenirler.

Burokratlarn Rolu

Burokratlar, cogu durumda, hukumetin gorevlerini yerine getirmek icin gerekli olan calsmalar yurutmek icin yetkilendirilmis kisilerdir. Burokratlar, hukumetin kararlarn almak ve uygulamak icin gerekli olan tum surecleri organize etmek ve uygulamakla sorumludur. Burokratlar, diger halkn uyeleriyle iletisim kurmak ve hizmetleri gelistirmek icin calsrlar. Ayrca, burokratlar, ulkelerdeki politik, ekonomik ve sosyal sistemleri denetlemek ve gorevlerini yerine getirmek icin gerekli olan onlemleri almakla sorumludur.