#FlourPower: Chandigarh’daki Kadın Soba Ticaret Bürosu

Amazon

New member
Kurumsal kariyerlerin ve zenginlik peşinde koşmanın hakim olduğu bir dünyada, pastacılık tutkularının peşinden gitmek için yüksek maaşlı işlerin zincirlerinden kurtulmaya cesaret eden insanlar var. Dünya Fırıncılık Günü (17 Mayıs) vesilesiyle, sayısız Tri-City sakinine ve ünlüye neşe getiren taze pişmiş ürünlerin tatlı kokusunun tadını çıkarmak için köşedeki ofisten ayrılan Tri-City kadınlarının ilham verici hikayelerini kutluyoruz.


(LR): Tri-City’den Baker Banipreet Kaur; Upneet Bhatia; ve Jasreen Kaur (HT Fotoğrafları)

Upneet Bhatia, 33, @thecakewalkerz

Ondan önce aile şirketimizde ürün pazarlama müdürü olarak çalıştım. Ama kendime ait bir şey yapmak istedim ve pişirmeye başladım. İlk başta ailem utanç verici olacağını düşünerek buna tamamen karşı çıktı. Bu yüzden günlerce aralıksız çalışmaktan bir müşteri tabanı kazanmaya kadar kendimi kanıtlamak ve onları ikna etmek için çok çaba sarf ettim. Öfke ve sevginin yaratıcılığa yol açtığına inanıyorum ve bu bana yardımcı oldu. Eskiden kendimi kanıtlamak zorundaydım ve şimdi bazı ünlüler de dahil olmak üzere müşterilerin sevgisi beni daha da ileriye götürüyor. Pastacılıkla ilgili en çok sevdiğim şey, vizyonumu hayata geçirme fırsatı.

Jasreen Kaur, 40, @chandigarh_bakery

Ondan önce, bir bilişim şirketinde Operasyon Direktörüydüm. Her zaman bir yemek meraklısı oldum ve bir pastayı dondurmanın çok terapötik olduğunu düşünüyorum. Sonra bazı Hollandalı gazetecilerle yaptığım bir röportajda bir gün bir kafe açmayı umduğumu açıkladım. Ama çalışma hayatı oldu ve o fikir gömüldü. Ardından, Dünya ve Gurugram’daki iş ilanlarım sırasında daha hafif bir iş yüküm oldu ve yarı zamanlı pişirmeye başladım. 2018’de nihayet işimden ayrıldım ve bazı tarifleri denemek, atölyelere katılmak ve öğrenmek için altı ay ara verdim. Ağustos 2018’de tam zamanlı olarak pişirmeye başladım. Bir keresinde yüksek maaşlı bir işten ayrıldıktan sonra annemle geçimimizi nasıl sağlayacağımız konusunda zorlu bir konuşma yapmıştım ama her şey yolunda gitti. Fırıncılık söz konusu olduğunda, görünümden çok ilginç ve benzersiz tatlar yaratmaya odaklanıyorum.

Banipreet Kaur, 25, @bakeshopbybani

Yemek yapmayı ve pişirmeyi her zaman sevmişimdir. Çok seyahat ettiğim için yerel mutfağı tanıdım ve bir şeyler seçtim. Covid-19’un ilk dalgası patlak verdiğinde arkeoloji okuyordum. Babam da o zamanlar iş durumu kötü olduğu için kurumsal sektörde çalışmak yerine kendi başıma bir şeyler yapmamı önerdi. Böylece profesyonel olarak fırıncılığa başladım. Büyük bir sosyal medya kullanıcısı olmadığım için ilk başta müşteri bulmak gerçekten zordu. O zamanlar Tri-City’de ev fırınlarında da bir patlama vardı ve çok fazla rekabet vardı. Ama yavaş yavaş işe yaradı ve iyi geri bildirimler ve teşvikler aldım.




  • YAZAR HAKKINDA




    Subhashree Nanda, Kıdemli İçerik Yapımcısıdır. HT City, Punjab, J&K-Himachal ve Haryana’daki Hindustan Times Haber Odasının Editörüdür. Ara sıra yaşam tarzı, kültür vb. hakkında yazıyor.
    …ayrıntılı olarak görün