Gençler arasında popüler olan Fransız uygulaması Ten Ten'den gerçekten korkmalı mıyız?

Amazon

New member
Evde bir genç varsa, muhtemelen kullanıcıların birbirlerine sesli mesajlar göndermesine ve akıllı telefon kilitliyken bile bu mesajları dinlemesine olanak tanıyan bir telsiz uygulaması olan Ten Ten'i kaçırmamışsınızdır. Fikir eğlenceli ancak İçişleri Bakanlığı'na göre uygulamanın viral olması gizlilik sorunları yaratabiliyor ve tacizi teşvik edebiliyor. Perspektife koymaktan korkuyor.



Yaklaşık bir yıl önce iOS'ta kullanıma sunulan ve birkaç hafta boyunca Android'de kullanıma sunulacak olan 1010 şu anda TikTok sayesinde ihtişamlı anının tadını çıkarıyor: birçok genç kullanıcıyı onu indirmeye iten, etkileyicilerin yıldız uygulamasıdır. Prensip son derece basittir: Telsizin modernize edilmiş versiyonudur! Akıllı telefon bekleme modundayken bile birbirinize çalınacak sesli mesajlar gönderebilirsiniz.

Ten Ten, Avrupa GDPR'sine tabidir


Ten Adını cibistlerin çok iyi bildiği “10-10” kodundan alan (“İletim Tamamlandı, Beklemede” anlamına geliyor) Ten, App Store ve Play Store sıralamalarında üst sıralarda yer alıyor: Yalnızca Fransa'da 1 milyon indirme , Sensor Tower'a göre dünya çapında 6 milyon. Ve gençler arasında viral bir trend söz konusu olduğunda çoğu zaman olduğu gibi ebeveynler endişeleniyor: Ten Ten tehlikeli mi?

Ten Ten'de tehlikeli hiçbir şey yok! », uygulamanın kurucu ortağı ve patronu Jule Comar'ı protesto ediyor. “ “Ten ten” isminden dolayı Çin uygulaması olduğumuz söylendi ve casusluk ve veri hırsızlığıyla suçlandık » diye yakınıyor TechCrunch. Ancak uygulama Fransa'ya aittir ve Avrupa veri koruma düzenlemelerine tabidir. Ten Ten'in gizlilik politikası çok açıktır: konuşmalar geçicidir ve üçüncü şahıslar tarafından dinlenmez veya saklanmaz. Veriler ayrıca en yüksek teklifi verene satılmaz.

Şu anda Ten Ten'in iş modeli mevcut değil ancak Jule Comar, kullanıcıları kârlı hale getirecek fikir sıkıntısının olmadığını belirtiyor. Uygulamanın başarısı kesinlikle yeni fikirler arayan yatırımcıları ve ayrıca yetkilileri çekecektir. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Camille Chaize, ” çevrimiçi gizlilik ve güvenliğe yönelik ciddi tehlikeler“.

Uygulamanın kişiler, isimler ve telefon numaraları gibi kişisel verileri topladığını hatırlatan sözcü, taciz ve özel hayata müdahale riski konusunda uyardı. Camille Chaize, yabancıları gençlerle sohbet etmeye teşvik edebilecek takma adların sosyal ağlarda paylaşılmasından da endişe duyuyor.

Yine de “Tehlikeler”i perspektife koymak gerekir çünkü sonuçta bu riskler herhangi bir sosyal ağ kullanıcısının maruz kaldığı risklere benzer. Veri toplama konusu oldukça basit kalıyor ve uygulama her halükarda GDPR'ye tabi. Reddit'te Ten Ten ile deneyimlerini sınıfta paylaşan öğretmenler, uygulamanın şu an için derslerde önemli bir aksamaya neden olmadığını belirtiyor. Aslında telefonu “Rahatsız etmeyin” moduna, hatta uçak moduna geçirmeniz yeterli.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Opera One – Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Yazan: Opera