Haryana’daki adli tıp laboratuvarları hassas vakalar için Hızlı Operasyon Raporu’nu başlattı

Amazon

New member
Haryana Adli Bilim Laboratuvarları (FSL’ler), Hızlı Rapor Operasyonu adı verilen bir girişim başlatarak rapor hazırlamak için harcanan süreyi kısalttı.


Haryana Adli Bilim Laboratuvarları (FSL’ler), Hızlı Rapor Operasyonu adı verilen bir girişim başlatarak rapor hazırlamak için harcanan süreyi kısalttı. (Temsilci fotoğraf)

FSL Direktörü ve Polis Ek Genel Müdürü (ADGP) OP Singh, bunun operasyonel verimlilik açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. ADGP Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Bu girişim, hassas vakaların raporlama süresini 15 güne kısaltmayı amaçlıyor.” dedi.

Ayrıca okuyun: Çevrimiçi portallar çiftçileri taciz ediyor, Arhtiyalar: Hooda

Singh, kısaltılan sürenin hızlı ve doğru adli tıp hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olacağını ve Haryana’daki kolluk kuvvetleri çerçevesini güçlendireceğini söyledi.

Girişim, Narkotik İlaçlar ve Psikotrop Maddeler (NDPS) ve hassas vakalarda DNA raporlarının teslimini hızlandıracak ve bu raporların geri dönüş süresi artık 15 gün olacak. ADGP, bu operasyon kapsamında ticari ve orta hacimli vakaların yanı sıra Çocukların Cinsel Suçlardan Korunmasına (POCSO) ilişkin DNA raporlarının ve tecavüz vakalarının sınıflandırılması için özel bir kampanyanın yapılandırıldığını söyledi. Bu projenin odak noktası, sosyal etkileri olan kritik vakaların önceliklendirilmesi ve hızlandırılmasıdır.

Singh, Haryana’daki FSL’lerdeki her test birimi için operasyonel kriterlerin belirlendiğini söyledi. Size çalışma saatleri ve ekipman açısından hedefler verilir. Bu kıyaslamalar kaynak tahsisini optimize edebilir ve 15 günlük raporlama hedefine ulaşılmasına yardımcı olabilir.

“Hızlandırılmış vakalara öncelik vermek, test ve raporlama kaynaklarına yönelik ilk hak talebini güvence altına almak ve daha hızlı geri dönüş vaat etmek için envanter yönetimi yazılımında değişiklikler yapılıyor. Hızlandırılmış alan dışındaki vakalar için test gereklilikleri akredite devlet laboratuvarlarına devredilecek ve müzakereler halihazırda ileri aşamada olacak” dedi.

Haryana FSL, Kıdemli Araştırma Görevlisi (SSA), 23 Kıdemli Araştırma Görevlisi (SSO) ve iki Müdür Yardımcısından (AD) oluşan 53 boş pozisyonu dolduracak.

Süreçleri optimize etmek için Yalın Altı Sigma ve laboratuvar operasyonlarında uzmanlığa sahip bir danışmanın işe alınması önerisi var.

“Heyecan verici bir haber! Hindustan Times artık WhatsApp kanallarında
Bağlantıya tıklayarak bugün abone olun ve en son haberlerden haberdar olun! Buraya tıklayın!