Huawei ilk bilgisayarını % 100 ev işletim sistemi ile başlatacak

Huawei, ilk PC'sini 19 Mayıs'ta kendi işletim sistemi Harmonyos ile başlatacağını açıkladı. Çin devi yıllardır Microsoft Windows'un işletim sistemi gibi Amerikan sistemlerinden kurtulmaya çalışıyor.

Amerikan Dijital Çözümlerinden Gittikçe Daha Bağımsız: Bu, Huawei – ve Çin tarafından gönderilen mesaj, 8 Mayıs Perşembe. Dün, Çin telekomünikasyon devi, 19 Mayıs'ta, ev işletim sistemi “Harmony OS Next” ile donatılmış ilk dizüstü bilgisayar bilgisayarı olan Çin'de piyasaya sürüldüğünü duyuran bir blog yazısı yayınladı.

İlk olarak akıllı telefonları için geliştirilen “Harmony”, şimdi Huawei'nin bilgisayarlarına bir işletim sistemi olarak konuşlandırılacaktı. Eski Çin şampiyonu, 2019'da siyah bir Amerikan listesine yerleştirildikten sonra akıllı telefonları için ev yapımı yazılım geliştirmek zorunda kaldı ve tarih bilgisayarlarının işletim sistemi için tekrarlandı. Geçen Mart ayından bu yana, Huawei artık cihazlarına Microsoft Windows'u yükleyemiyor – şimdiye kadar dizüstü bilgisayarları Windows 11 ve Linux ile donatılmış.

Ayrıca okuyun: yeni fabrikalar, çok yönlü yatırımlar: Huawei, Çin'deki yarı iletken imparatorluğunu nasıl inşa ediyor
Huawei cihazlarının ABD uygulamaları ve teknolojileri

Bir hatırlatma olarak, ilk Amerikan yaptırımlarından sonra, şirket akıllı telefon satıcılarının sınıflandırılmasının altına düşmüştü. Amerika Birleşik Devletleri, bir Çin-Amerikan Ticaret Savaşı'nın ortasında, Pekin'in ücretindeyken Amerikan şampiyonlarını kopyalamakla suçladı: ilgili taraf tarafından şiddetle çürütülen iddialar.

Uygulamada, Huawei artık bir Amerikan teknolojisi kullanılır kullanılmaz bileşen veya hizmet satın alma hakkına sahip değildir. Bu nedenle bu kural, akıllı telefonlarında Gmail, Haritalar ve YouTube uygulamalarını önermesini yasakladı. Ayrıca en son nesil pire, aynı zamanda Google'ın Android sisteminden de çıkın, Çin şirketinin yanında yeniden inşa etmeyi veya gelişmeyi üstlenmesi gerekir.

Bu sistem neye benzeyecek?

İlk başta grup, Android'in açık kaynak koduna dayanan ilk Harmonyos sürümünü konuşlandırmıştı. Bu, Android uygulamalarının akıllı telefonlarında çalışmasına izin vermişti. Paralel olarak, Shenzhen Grubu, ev işletim sistemi olan “Harmonyos Next” in gelişiminde tüm gelişmeyi başlatmıştı. Ve şimdi, Huawei PC'lerine kurulacak olan ikincisi.

Perşembe günü, Çinli şirket, ülkenin güneyindeki Shenzhen'deki bir etkinlik sırasında sisteminin neye benzediğini gösterdi. Diğer işletim sistemlerine benzer bir rıhtım uygulaması, ayarlar, galeri, tarayıcı ve huawei uygulama mağazası vb. Dosyalara, uygulamalara ve diğer işlevlere erişim sağlar.

Uygulama mağazası, Çin'de geliştirilen ve esas olarak Çinli kullanıcılara yönelik geniş bir uygulama listesi sunuyor: Tencent Video gibi uygulamaların yanı sıra, ekiplere (DingTalk, Alibaba tarafından geliştirilen) (Microsoft Office eşdeğeri) yerel alternatifler var, Çin medyasını detaylandırıyor. İthome.

Huawei için bir dönüm noktası?

Çinli Mastodon, akıllı telefon ve bilgisayar arasındaki entegrasyon kartını oynamak istiyor: Kullanıcılar klasik klavye kaynağına ek olarak vokal ve dokunsaldan geçebilecekler. Yıl sonuna kadar, cihaz 2.000'den fazla uygulamayı desteklemeli, Çin medyasının altını çizmeli Nanfang Daily, alıntı yapıldı Güney Çin Sabah Postası (SCMP).

Belirtilen uzmanlara göre Global TimesDuyuru, Huawei için bir dönüm noktası. Şirket ” ofis işletim sistemlerinde Microsoft ve Apple macOS'un pencerelerinin tahakkümünü kırma potansiyeline sahiptir. ».

“” Harmonyos'un PC'lerde başlatılması, sistemlere bağımlılığı azaltacak (Amerikan, editörün notu), arz bozukluğu riskini azaltacak ve Çin PC endüstrisinin dış belirsizlikler karşısında esnekliğini güçlendirecektir. “, Pekin Sosyal Bilimler Akademisi'nde yardımcı araştırmacı Wang Peng'in yanı sıra, Global Times.

İşletim sistemi kendisini Amerikan kemiklerine gerçek bir alternatif olarak sunarsa, sadece Çinli kullanıcılara hitap eder. Huawei App Store'da, Photoshop veya Chrome gibi Avrupa'da popüler uygulamaları aramayın: bunları bulamazsınız. PC'de Harmonyos'un uluslararası lansmanı bu kadar planlanmış görünmüyor.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.