OpenAI, Chrome ile rekabet edebilmek için kendi web tarayıcısını geliştirecek

OpenAI'nin hedefinde kesinlikle Google var. Şirket içi bir arama motorunu ChatGPT'ye entegre etmekle yetinmeyen şirket, kendi web tarayıcısını başlatma olasılığını ciddi olarak düşünüyor.

Ekim ayının sonundan bu yana, SohbetGPT Bot artık kendi arama motorunu entegre ederek, kullanıcılarının sorularına yanıt bulmak için internette arama yapabiliyor. Karşı bir salvo daha Googlekendi adına Yapay Zeka Genel Bakış işlevini başlattı: şirket içi yapay zeka olan Gemini tarafından işlenen bu yanıtlar, kabaca aynı görevi yerine getiriyor.

Gelir arıyorum

OpenAI Ancak Google'ın işi henüz bitmedi. Siteye göre Bilgişirket açıkça ChatGPT'yi entegre eden bir web tarayıcısı geliştirmek istiyor. Google ve onun amiral gemisi tarayıcısı Chrome ile daha da kafa kafaya rekabet etmeye yetecek kadar. Bu tür bir yazılım, OpenAI'nin internete yönelik kritik bir erişim noktasını daha iyi kontrol etmesine yardımcı olacaktır; Her şeyden önce bu, hâlihazırda her hafta 300 milyondan fazla kullanıcıyı bir araya getiren ChatGPT'ye ciddi bir ivme kazandıracaktır.

Birkaç ay önce Sam Altman'ın şirketi, Chrome ekibinin kurucu ekibinin bir parçası olan Ben Goodger da dahil olmak üzere Chrome üzerinde çalışmış iki tecrübeli kişiyi işe aldı. Ancak OpenAI'nin kendi tarayıcısını başlatmasının yarın olmayacağı konusunda uyarıyor Bilgi. Sadece Chrome'u satın almadığınız sürece! Amerikan Adalet Bakanlığı, çevrimiçi arama rekabetini yeniden dengelemek için Google'ın tarayıcısını satmasını istiyor…

Google'ın Chrome'u yeniden satması gerektiğini okuyun: Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan şok edici teklif
OpenAI ayrıca ChatGPT'nin arkasındaki teknolojinin çok pahalı olması nedeniyle gelir akışlarını çeşitlendirmenin yollarını arıyor. Şirket, seyahat, emlak ve dağıtım alanlarında uzmanlaşmış web sitelerine arama işlevleri sağlamak için çalıştı. Ayrıca, üretici Google'ın çok yakın bir ortağı olsa bile, Samsung'un akıllı telefonlarındaki yapay zeka işlevlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

Bilgi