Takata hava yastıkları neden 2025'te hala öldürüyor?

2017'de ortadan kayboldu, ekipman üreticisi Takata, işlevsiz hava yastıkları nedeniyle birçok sürücünün ölümünden sorumlu. 11 Haziran'da Fransa'daki bir C3'te meydana gelen yeni bir dramanın ardından, Ulaştırma Bakanı Citroën'e ilgili tüm kopyaları hareketsiz hale getirmesini emretti.



Dava zaten on yıldır devam ediyor ve kaydedilen kaza sayısı dünya çapında artmayı durdurmuyor. Zamanla bozulan bir gaz nedeniyle, nem ve ısı ile takata hava yastıkları patlar ve sonuçlar ciddidir. Yüzlerce yaralanmaya ek olarak, Fransa'da 14'ten az ölü (12 yurtdışında ve 2 anakarada Fransa'da) ve 28'i Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünya çapında 45'i yoktur.

17 Haziran'da Ulaştırma Bakanlığı, Takata'nın arızalı hava yastıklarıyla ilgili otomobil filosunun tamamen hareketsizleştirilmesini emretti. Bir önceki hafta, bir kırk Citroën C3'teki hayatlarını kaybetti, markayı geri çağırma kampanyasını derinleştirmeye zorladı ve ilgili sürücüleri araçlarını hareketsiz hale getirmeye zorladı.

Citroën, Fransa ve Avrupa ile ilgili tüm modelleri hareketsiz hale getiriyor


Yeni yönetmeni Xavier Chardon aracılığıyla Citroën AFP'ye şunu söyledi ” Bağlam göz önüne alındığında, bakımlarını hızlandırmak için araçları 'Durma Drive' içinden geçirmeye karar verdik. “ Citroën C3 ve DS3'ün kopyaları artık dolaşamıyor. Onarım olduktan sonra yola çıkabilecekler.

Bu, Stellantis'in Takata hava yastığı nedeniyle araçlarının immobilizasyonunu ilk kez değil, ancak şimdiye kadar, kopyalar sadece 2008 ve 2013 yılları arasında toplananlarla ilgileniyordu. 2014'ten sonra üretilenler sadece çalıştay ekipmanına davet edildi.

İmmobilizasyon şimdi Fransa'da 82.000 ve Avrupa'da 441.000 kopya ile ilgilidir. Toplamda, Citroën'den 690.000 kopya Japon hava yastığı ile fabrikadan çıktı. Chevrons markası, zaten üçte ikisi olan 481.000 kopyada değişiklik yaptığını belirtti.

Ayrıca oku Fransa artık yollardaki ölüm sayısını azaltamaz
Bakan için “kabul edilemez ve skandal” bir durum


UFC-Que-Choisir Derneği hala otomotiv grubuna istiyorken, hava yastığı Takata tehlikeli bir ilişki zaten on yıldan kalma. Dernek bunu ilan etti Diyerek şöyle devam etti: “Bu yeni ölüm kabul edilemez ve Stellantis tarafından gerekli önlemler alınmış olsaydı önlenirdi.”

Ulaştırma Bakanı Philippe Tabarot, bu durumun olduğunu açıklayarak bir katman ekledi ” kabul edilemez ve skandal ”buna inanıyorum “Şirketin tutumunun ilgili sorunlara ve risklere bağlı olmadığı”.

Guadeloupe'de, Haziran başında, vilayet bir geri çağırma kampanyası başlatarak liderlik yapmaya çalıştı. Onun için durum daha acil oldu, çünkü takımadalarda dolaşımdaki on araçtan birini tahmin etti.

Sorun kalbinde takata kimdir?


Ulaştırma Bakanı'nın hareketsizleştirilmesiyle ilgili Citroën sayısı muazzam görünüyorsa, sonuçta hiçbir şey değildir, çünkü diğer birçok üretici Takata hava yastıklarından etkilenir. Audi, BMW, Ferrari, Ford, Honda, Jaguar, Jeep, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat, Skoda, Subery, Toyota, Tesla ve Volkswagen farklı dönemlerde birçok model vardır. Garaj sahiplerine çok iş veren şey.

2025'te davayı keşfetmek için, eleştirilerin neden hava yastıklarının üretiminden sorumlu Takata'ya yönelik olmadığını merak edebiliriz. Japon ekipman tedarikçisinin 2017'den bu yana 2017'den bu yana iflas ettiğini ilan ettiğini hatırlayın.

O zaman, şirket kusurlu hava yastıkları nedeniyle bir milyar dolardan fazla devasa bir para cezası aldı. Onun için çok yüksek olan toplam, özellikle dünyadaki birçok denemeye hazırlanmak zorunda olduğu için kalkmasına izin vermeyecekti. Arabalarını donatması için ona güvenen birçok üreticiyle Takata, pazarın beşte birini dünya çapında otomobil için güvenlik kemerleri ve hava yastıkları ile temsil etti.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.