Tayvan Çin devi Huawei'yi siyah listede yer

Amazon

New member
Tayvanlı yönetimi, Çin devi Huawei, SMIC ve dünyadaki iştiraklerinin birçoğunda yeni kısıtlamalar gerektiriyor: Çin'deki pire endüstrisinin gelişimini yavaşlatmayı amaçlayan yeni bir sertleşme.



Pekin ayakkabısında, Yapay Zeka Yarışı (IA): Huawei ve Yarıiletken Üretim Uluslararası Corp (SMIC), diğer şeylerin yanı sıra, AI'ya adanmış yarı iletkenlerin artık pire, makineler ve taywanese bileşenlerine erişimi olmayacaktır. 10 Haziran'dan bu yana, dünyanın dört bir yanındaki bazı malzemelerin ve yarı iletkenlerin geldiği Tayvan, bu iki şirketi ve iştiraklerinin birçoğunu kısıtlamalara tabi şirketler listesine yerleştirdi, Bloomberg, 14 Haziran Cumartesi.

“” 10 Haziran'da Rusya, Pakistan, İran, Myanmar ve Çin'den Huawei ve SMIC dahil olmak üzere yaklaşık 601 kuruluş ekledik (…) “Dedi Tayvan yönetimi, 15 Haziran Pazar günü yayınlanan ve meslektaşlarımızın yankılanan bir basın açıklamasında. Bu güncellemenin amacı” Silahların çoğalmasına karşı savaşmak ve ulusal güvenlik konularında diğer endişelere cevap vermek için “, Taipei'yi belirtir.

Sonuç olarak, Huawei ve SMIC, yapay zekaya adanmış pire üretimi için gerekli bileşenleri satın almakta daha büyük zorluklara sahip olabilir. Bu listeye girdikten sonra, adanın şirketleri, bu iki Çinli şirkete herhangi bir ürün satmadan önce bir yetkilendirme (lisans) elde etmek zorunda kalacaklar – bu da Çin endüstrisinin iki amiral gemisine sistematik olarak reddedilecek bir izin. Yarı iletkenler açısından kendi kendine yeterli olmaya çalışan Çin'in çabalarını engellemeyi amaçlayan yeni bir önlem oluşturan şey.

Ayrıca okuyun: Yarıiletkenler Savaşı: Çin devlerinin ABD yaptırımlarını atlamak için birleşimi
2023'te Tayvanlı şirketler Huawei'nin Çin'de pire üretim fabrikaları geliştirmesine yardımcı olmuştu


Ülke, tekno-ticari bir savaşın arka planına karşı birçok Amerikan kısıtlamasından zaten etkileniyor. Ekim 2022'den bu yana Pekin ve yerel işletmeleri “ihracat kontrolleri” tarafından hedef alındı. Washington tarafından tanımlanan, yarı iletkenlerin ve Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilen ekipmanların satışını kısıtlayan bir dizi kuraldır, ancak Tayvan'ın bir parçası olduğu müttefikleriyle de.


Ayrıca okuyun: Yarıiletkenler Savaşı: Baskı altında, Hollanda Çin'e karşı Amerikan kısıtlamalarını takip ediyor, Japonya direniyor (hala)
Tayvan zaten Çinli müşterilerine bazı genel kısıtlamalar getirdi. 2020'den bu yana, yarı iletkenlerin dünya lideri (Tayvanlı) TSMC, örneğin Amerikan ihracat kontrolleri nedeniyle yongalarını Huawei'ye teslim etmeyi bıraktı. Ancak ilk kez, iki Çinli teknoloji şampiyonu Tayvan yönetimi tarafından belirleniyor. Amerikan kurallarının bir başka sertleşmesinden birkaç hafta sonra gerçekleşen bu sertleşme, Pekin ve Taipei arasında gittikçe daha fazla gerginlik arka planına müdahale ediyor.

Ayrıca okuyun: Donald Trump, yarı iletkenlerdeki ilmiği sıkılaştırır … Amerikan ekonomisi için riskli bir bahis
Çin, adanın topraklarının bir parçası olduğunu düşünüyor: Pekin, gerekirse güç kullanarak Tayvan ile birleşmeyi taahhüt etti. Tayvanlı cumhurbaşkanı Lai Ching-te, “Çin'in” dedi. yabancı düşman kuvveti ».

İki yıl önce, Tayvanlı şirketler Huawei'nin Güney Çin'de birkaç pire üretim tesisi geliştirmesine yardımcı olmuştu. Bloomberg.

Ayrıca okuyun: yeni fabrikalar, çok yönlü yatırımlar: Huawei, Çin'deki yarı iletken imparatorluğunu nasıl inşa ediyor
Şu andan itibaren, Çin telekomünikasyonu ve yarı iletken şampiyonu artık Tayvan'dan ve Japon, Rus ve Alman iştiraklerinden herhangi bir bileşen satın alamayacak. Meslektaşlarımız tarafından temasa geçen Huawei ve SMIC, yorum taleplerine yanıt vermemişlerdi.

Ayrıca okuyun: “Henüz o kadar güçlü değiliz”: Huawei için Amerika Birleşik Devletleri aşırı değerlendiren Çin teknolojisi
🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Bloomberg