Ultra ikna edici bir Paypal aldatmaca devam ediyor, bu yanlış müşteri hizmeti demeyin

Sofistike bir kimlik avı kampanyası PayPal kullanıcılarını hedefler. Resmi bir adres tarafından gönderilen bir e -posta yoluyla Korsanlar, hedefi yanlış bir müşteri hizmetiyle temasa geçmeye ikna etmeye çalışır. Dolandırıcılık, güvenilir e -postalar göndermek için PayPal'ın hediye adreslerinden bilinmeyen bir kusurdan yararlanıyor…

PayPal kullanıcıları siber suçluların vizöründe. Meslektaşlarımız Bapa Bilgisayar bunu keşfettiBir Kimlik Yardım Kampanyası Özellikle sofistike ve ikna edici oldu. Hileli bir e -postayı, telefonla yanlış bir müşteri hizmetini ve kötü amaçlı yazılımların kurulumunu birleştirir.

Ayrıca okuyun: PayPal, iPhone'un NFC'siyle ödeme yapmak için bir mobil portföy hazırlardı
Resmi PayPal adresi tarafından gönderilen bir e -posta

Her şey, İnternet kullanıcısı PayPal'dan gelen bir e -posta aldığında başlar. Bu e -posta şunu gösterir: “Yeni bir adres eklediniz” Ve bir MacBook M4 için bir satın alma onayı içerir. E -posta kullanıcının sahip olduğunu söylüyor Teslimat adresini değiştirdi 1098,95 $ değerinde bir MacBook M4 Max 1 TB satın almak için. Her zaman olduğu gibi, korsanlar geri adım atmadan hedeflerini acil bir durumda harekete geçmeye çalışırlar. E-posta, kullanıcıların telefondan +1-888-668-2508 numaralı telefondan PayPal ile iletişime geçmesini sağlar.

E -posta, resmi görünen bir PayPal adresi ile gönderildi. Bu yüzden aldatmaca çok ikna edici ve tespit etmek çok zor. Ayrıca yapabilir Tüm güvenlik filtrelerini dolaş Gmail veya Outlook gibi mesajlaşma ile kurulan.

Adresle bir e -posta göndermek için ” [email protected] », Korsanlar kullanıyor Hediye Adresleri Paypal,, Kullanıcıların hediye gibi başka bir kişiye satın alma göndermek için hesaplarına ekleyebilecekleri alternatif teslimat adresleri. PayPal hesaplarının parametrelerine yeni bir hediye adresi girerek Korsanlar, hesaplarına bağlı e -posta adresine bir e -posta gönderilmesine neden olur. Bu adresin e -postayı bir yayın listesine bağlı başka bir adrese göndermesi planlanmıştır. Bu, siber suçlular tarafından tanımlanan tüm potansiyel kurbanların adreslerini içerir.

Ayrıca okuyun: Çevrimiçi ödeme yapmak için dünya Visa ve PayPal arasında bölünmüştür.
Telefonda yanlış müşteri hizmeti

Kullanıcı tuzağa düşer ve telefon numarasını ararsa, yanlış bir müşteri hizmeti ile temasa geçecektir. Hattın sonundaki dolandırıcı, muhatapınıYardım Yazılımı Yükle bilgisayarında. Sonlarını elde etmek için PayPal hesabının saldırıya uğradığını ve hileli işlemleri engellemek için harekete geçmenin kesinlikle gerekli olduğunu iddia edecek.

Yardım yazılımı verecektir Bilgisayarınızdan korsana erişim. Daha sonra banka detayları gibi virüsleri veya vakumla duyarlı verileri kaydırabilecek. Yapmadığınız bir satın alma işlemiyle ilgili garip bir e -posta alırsanız, resmi bir adresten gelse bile, yoksay. Şüphe duyuyorsanız, şüpheli bir etkinlik olup olmadığını kontrol etmek için doğrudan hesabınıza gidin veya resmi web sitesinde görüntülenen numara aracılığıyla yardım yardımı.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

Bapa Bilgisayar