Yakında turistik restoranlarda Himachali ‘dham’ın tadını çıkarın

Amazon

New member
Turistler yakında eyalet genelindeki Himachal Pradesh Tourism Development Corporation (HPPDC) restoranlarında ve otellerinde geleneksel “dham” ziyafetinin lezzetlerinin tadını çıkarabilecekler ve devlet, pirinç kaplarda pişirilen yemeklerin menüsünü kaydetmesi konusunda kararlı.


Büyük pirinç ‘charotis’te pişirilen pirinç, mercimek ve köriler gibi çeşitli öğeleri içeren geleneksel çok çeşitli bir yemek olan Himachali ‘dham’. (HT dosyası)

HPTDC Başkan Yardımcısı ve Turizm Geliştirme Komitesi Raghubir Singh, Himachali mutfağı hakkında farkındalık yaratmayı ve daha fazla insanı dağlık bölgeye çekmeyi amaçlayan hareketle ilgili olarak şunları söyledi: büyüyen konaklama endüstrisinin hızı. Gurmeler her zaman farklı bir şeyler ararlar.”

Nagrota Bagwan’dan bir milletvekili olan Bali, “Geleneksel Himachali mutfağı neredeyse tüm otellerde bulunacak” dedi.

HPTDC’nin Shimla’daki amiral gemisi Holiday Home, ziyaretçiler için seçilmiş bazı geleneksel mutfakları hazırlarken, Himachali yemeklerinde uzmanlaşmış ayrı bir menü tanıtılacaktır.

Bir ‘botis’ veya şef tarafından hazırlanan ve büyük pirinç ‘charotis’ veya pirinç kazanlarda pirinç, mercimek, köri gibi çeşitli öğelerin yer aldığı geleneksel çok servisli bir yemek olan ‘Dham’, şirketin yeni menü öğeleri listesinin başında yer alıyor. .

Eyaletin farklı bölgeleri kendi tariflerini, malzemelerini ve yemekle ilgili ritüellerini savunur. Köy tanrılarını onurlandıran yıllık kutlamalar geleneksel olarak ‘dham’ın hazırlandığı günlerin yanı sıra doğum günleri ve ölüm yıldönümleridir. düğünler

Bali, “‘Dham’, bir Himachali’nin hayatındaki önemli günlerle eş anlamlıdır ve turistlerin de Himachali yemeklerini tadabilmeleri için aynısını restoranlarda taşımak istiyoruz.” “boti dham” adı altında Himachali yemeklerinin servis edildiği köşeler veya alan.

Yemek kataloğu, geleneksel tarifler söz konusu olduğunda Himachal’ın en iyi saklanan sırlarını da ortaya koyuyor. Planlara göre, yıl boyunca büyük turist akınına uğrayan Dharamshala ve Manali gibi popüler turistik yerlere daha fazla kıtasal ve Himachali yemekleri ekleme önerisi var.

‘dham’ın tarihi

Himachali “dham”ının başlangıcı, binlerce yıl öncesine, Chamba Kralı Jaistambh’ın zamanına kadar uzanan bir tarihle doludur. Halk bilimine göre, Keşmir’in Wazwaan festivalinden etkilenen Jaistambh, botilerinden veya aşçılarından evde etsiz de olsa benzer bir yemek hazırlamalarını istedi. Çabaları yerini bugün bildiğimiz “dham” a bıraktı – soğan veya sarımsak olmadan hazırlanan ve bir pattal veya yaprak tabakta servis edilen yedi ila sekiz tabaklık bir yemek. Bugün, tapınak ücretinden ziyafetlere ve diğer ziyafetlere doğru evrildi.




  • YAZAR HAKKINDA




    Gaurav Bisht, bilimpark.com.tr’nin Himachal bürosunun başında. Hill State siyasetini ve kitleleri etkileyen diğer konuları ele alıyor.
    …ayrıntılı olarak görün