Android akıllı telefonunuzdaki dosyalar artık Dosya Gezgini'nde görüntüleniyor

Insider'lar için Windows 11'in en son sürümü, Android akıllı telefonunuzdaki dosyalara doğrudan Dosya Gezgini'nden erişme olanağı sunuyor.



Microsoft, Android akıllı telefonunuzun dosyalarına doğrudan PC'nizden, Windows Dosya Gezgini aracılığıyla erişme yeteneğini test etmeye başlıyor. Birkaç hafta önce sızıntı yapan PhantomOcean3 tarafından keşfedilen bu yeni özellik, artık Microsoft'un Insider programının tüm üyelerine sunuluyor.

Akıllı telefonunuzun dosyaları Windows Dosya Gezgini'nde


Bu özellik, akıllı telefonunuzun dosyalarını herhangi bir kabloyla bağlanmadan PC'nizde görüntülemenize olanak sağlamalıdır. Diğer şeylerin yanı sıra, akıllı telefonunuzdaki dosyalarla doğrudan etkileşim kurmanıza olanak tanır. Örneğin, bunları doğrudan Windows 11 Dosya Gezgini'nden kopyalayabilir, yeniden adlandırabilir, taşıyabilir veya silebilirsiniz ve tüm bunları mobil cihazınıza dokunmanıza gerek kalmadan yapabilirsiniz.

Akıllı telefonunuzun dosyalarına Dosya Gezgini'nden erişim otomatik değildir. Özelliği işletim sisteminin ayarlarında manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için Ayarlar > Bluetooth ve cihazlar > Mobil cihazlar menüsüne gidin ve ardından Cihazları yönet'e tıklayın.

Windows 11 Aygıtlarını Yönetin

© Microsoft

Daha sonra akıllı telefonunuzun Windows Dosya Gezgini'nde algılanması için Dosya Gezgini'nde Erişim seçeneğini etkinleştirmeniz gerekecektir. Android akıllı telefonunuz daha sonra Dosya Gezgini'nde diğer depolama aygıtları gibi “bağlanmalı” ve dizinlerini keşfetmenize olanak sağlamalıdır.

Android Dosyaları Windows 11 Dosya Gezgini

© Microsoft
Yavaş yavaş dağıtılan bir test


Şimdilik, bu yeni özelliğin testine erişmek için gerekenler oldukça katı. Akıllı telefonunuzun en azından Android 11 çalıştırması gerekecek, ancak her şeyden önce, Link to Windows uygulamasının beta programına (sürüm 1.24071 veya üzeri) katılmanız gerekecek. Ve tabii ki, herhangi bir dağıtım kanalında Windows 11 çalıştıran bir makineyle Microsoft Insider programının bir üyesi olmanız gerekecek.

Ayrıca, bu testin dağıtımı damla damla yapıldığından, işlevselliğin hemen erişilebilir olmaması mümkündür. Microsoft ayrıca, hala geliştirilmekte olan işlevin bazı hatalara maruz kalabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, bilgisayarınızdan silinen akıllı telefon dosyaları şu anda akıllı telefonunuzdaki yeni bir özel çöp kutusuna gönderiliyor. Orada bulunan dosyalar, prensip olarak, yaklaşık otuz gün sonra otomatik olarak silinmelidir. Ancak, şu anda beş gün sonra silindikleri anlaşılıyor.

Ayrıca, yeni akıllı telefon geri dönüşüm kutusunda bulunan silinmiş dosyalar Windows Dosya Gezgini'nde görünmeyebilir. Son olarak, PC'den akıllı telefon dosyalarında yapılan belirli manipülasyonların mobilde doğru şekilde uygulanmaması durumu olabilir. Microsoft bu hataları düzeltmek için aktif olarak çalışmaktadır ve düzeltmesini gelecekteki bir güncellemede yayınlayacaktır.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - AI destekli web tarayıcısı

Opera One – AI destekli web tarayıcısı

Yazar: Opera






Kaynak :

Microsoft