Erken fesih ücretleri Adobe için uyuşturucu gibi olurdu

Amazon

New member
Creative Cloud aboneliğini erken iptal etmek müşteri için maliyetli olabilir, ancak Adobe için karlı olabilir. Öyle ki bir şirket çalışanı erken fesih ücretlerini… eroine benzetti.



Adobe FTC, Amerikan ticaret düzenleyicisi tarafından yapılan şikayette ifadesine yer verilen bir şirket çalışanına göre, erken fesih ücretlerine bağımlıdır. ABD federal yetkilileri, haziran ortasında grafik yazılım uzmanının uygulamalarına ve özellikle de ” biraz eroin gibi ” diyor bu çalışan.

Adobe savunma modunda


Savcılığa sunulan iddianameye ifadeleri de eklenen bu tanık, fesih bedellerinin “öldürülmesinin” mümkün olmadığını da temin ediyor. veya bunun hakkında açıkça konuşmak ” sipariş süreci sırasında. FTC, Adobe'yi müşterileri aylık ödenen yıllık Creative Cloud aboneliğine kaydolmaya zorlamakla suçluyor.

Bu plan klasik aylık abonelikten biraz daha ucuzdur, ancak Adobe erken sonlandırma için önemli bir ücret talep eder (aboneliğin kalan süresinin yarısına karşılık gelir). Sipariş sırasında hiçbir yerde açıkça belirtilmeyen bu ücretler, şirketin hesaplarına açıkça ağır basar, öyle ki onlarsız yapamaz!

Benzer şekilde, iptal sürecinin kendisi de gereksiz yere karmaşık olduğu ve bu yüksek kârlı aboneliklerin iptalini caydırmak amacıyla eleştirilmektedir.

Adobe'nin İş Uygulamalarının Amerika Birleşik Devletleri'nde Ateş Altında Olduğunu Okuyun
Adobe çalışanının tanıklığı şirketin hukuk müşaviri Dana Rao tarafından tartışılıyor. Bir röportajda SınırSöz konusu tanığın yönetici olmadığını, dolayısıyla karar verme yetkisinin bulunmadığını, açıklamalarının yıllar öncesine dayanan bir bağlama dayandığını açıklıyor.

Adobe Creative Cloud Sonlandırma

© Adobe

Erken fesih ücretleri ” yıllık ciromuzun %1'inin yarısından azı “, diyor danışman ve bunlar şirketin ticari veya ticari kararlarını yönlendirmiyor. Adobe, Ekim 2021'de abonelik uygulamalarını elden geçirdi ve web sitesi arayüzünü birkaç kez güncelledi, en sonuncusu Haziran 2023'teydi. İsterseniz 30 saniye içinde iptal edebilirsiniz. Dört adımlı bir işlemdir ” O tanımlar.

Geriye fesih bedellerinin miktarının net olarak gösterilmesi sorunu kalıyor ve bu daha da karmaşık. Ne zaman iptal ettiğinize bağlı. “, Dana Rao şifresini çözer. Bir formu entegre etmek ” ile sonuçlanır Tüketici için daha fazla kafa karıştırıcı olacak, çok sayıda onay kutusu içeren, oldukça karmaşık bir kullanıcı arayüzü “Bu, Adobe'nin FTC'nin suçlamalarına karşı kendini savunmak için vurgulayacağı temel argümandır. Bu, terazinin kefesini şirketin lehine çevirmeye yetecek mi?

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - AI destekli web tarayıcısı

Opera One – AI destekli web tarayıcısı

Yazar: Opera






Kaynak :

Sınır